Zet een hek

Als je met een groep op een dak staat van een flatgebouw dan blijft (bijna, op een paar die hards na) iedereen minimaal een meter van de rand. Zet je een hek aan de randen van het gebouw dan lopen mensen naar de rand en gaan ze op verkenning. Met een hek durven -voelt men zich zeker genoeg- om naar de rand te lopen, het hek beet te pakken en te kijken wat er nog meer te zien is. 

 

Het hek op het flatgebouw staat symbool voor de kaders die jij als leidinggevende in je organisatie stelt. Je kunt je medewerkers nog zoveel vrijheid en autonomie geven, alleen zonder kaders zoeken ze de grenzen niet op. Ze blijven veilig waar ze zijn en doen wat ze altijd gedaan hebben. Stel je kaders, dan creëer je vrijheid en stimuleer je jouw medewerkers juist om op onderzoek uit te gaan. Dit bevordert hun creativiteit, betrokkenheid en stimuleert hen om nieuwe dingen op te pakken.  

 

Klinkt dit gek in je oren? Ik zou zeggen.......probeer het eens!